home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook

Elektrische laadpalen in Poperinge

Elektrische wagens zijn aan een wereldwijde opmars bezig en ook in Vlaanderen duiken deze klimaatvriendelijke auto’s steeds meer op in het straatbeeld. Hierdoor is er ook meer nood aan openbare laadpunten in de steden en gemeenten, zowel voor inwoners, pendelaars als bezoekers.
 
De Vlaamse overheid is daarom bezig aan een nieuw actieplan voor bijkomende laadpalen op het openbaar domein. Onze stad mag hierbij voorstellen doorgeven voor Poperinge en vraagt ook jouw mening.
 

Laat jouw stem horen

We stelden een uitgebreide lijst met gunstige locaties voor laadpalen op en jij kon aangeven welke van deze plaatsen interessant zijn voor jou. Je kon hierbij tot vijf locaties aanduiden waar je verwacht gebruik te maken van een openbare laadpaal. Alle regels van de stemming kan je hier nalezen.
 
Op dit platform kon je stemmen op de locaties die wij opstelden.

 

Worden de populairste palen sowieso geplaatst?

Het is onze bedoeling op alle voorgestelde plaatsen uiteindelijk een oplaadpaal te voorzien. Op basis van jullie feedback stellen we een prioritering op: jij bepaalt dus mee welke plaatsen eerst aan de beurt komen.
 
Alle voorstellen moeten in een latere fase nog wel afgetoetst worden aan de beleidskaders van de Vlaamse overheid en nog gecontroleerd worden op technische haalbaarheid (bijvoorbeeld op geschiktheid van het elektriciteitsnetwerk).
 

Ontdek de voorgestelde locaties

Je kan deze bekijken op de kaart op de startpagina van het project of in deze lijst.
Deel op facebook