Spelregels tijdens de voorstelronde
Door jouw ideale verdeelpunt voor te stellen bepaal jij mee waar je later in het voorjaar de UiT-kalender kunt meenemen.
- Vul ieder onderdeel van het formulier in, en wees volledig.
- Zorg voor voldoende documentatie over de locatie die je voorstelt.
- Als je hulp nodig hebt, contacteer dan de dienst Informatie & ICT (057 34 66 89).
Je kan het formulier invullen tot en met zondag 16 januari. Je kan dit formulier
- online invullen op het participatieplatform: je dient je hiervoor te registreren.
Je kan je voorstel van verdeelpunt ook
- via e-mail doorsturen naar info@poperinge.be
- bezorgen bij of opsturen naar het stadsbestuur in een gesloten enveloppe: Dienst Informatie & ICT, Grote markt 1, 8970 Poperinge.
Waarom een verdeelpunt voorstellen?
Via de UiT-kalender kunnen heel wat organisaties gratis reclame maken voor hun activiteit. Met jouw inbreng bepaal jij mee waar de UiT-kalenders het best verspreid worden.
Kan ik verschillende verdeelpunten voorstellen?
Ja, dat kan.
Kan ik mijn voorstel veranderen of ongedaan maken?
Je kan je voorstel niet ongedaan maken, maar je kan wel opnieuw voorstellen. Dat doe je door opnieuw in te loggen en je voorstel opnieuw in te dienen. De voorstelronde wordt afgesloten op 17 januari om 9 u.
Zijn de gekozen verdeelpunten bindend?
Het stadsbestuur neemt alle voorgestelde verdeelpunten in overweging en kiest daarna de verdeelpunten met de beste spreiding over het Poperingse grondgebied.
Wie mag er online voorstellen indienen?
Zowel inwoners als passanten van Poperinge mogen online hun voorstel indienen.
Wanneer kunnen voorstellen ingediend worden?
De voorstelronde wordt op 17 januari om 9 u. ‘s ochtends afgesloten.
Is elk voorstel evenveel waard?
Eén online en één offline voorstel zijn evenveel waard: deze worden bij elkaar opgelijst om tot een finale lijst te komen waaruit het stadsbestuur dan kiest.
Moet ik verplicht een profiel aanmaken?
Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je voorstel online in te dienen moet je wel een profiel aanmaken met een uniek e-mailadres. Om je voorstel offline uit te brengen dien je geen profiel aan te maken, maar dien je wel je contactgegevens in je e-mail of brief te vermelden.
Algemene spelregels van het online platform
Het doel van het online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven zich te informeren of om een bijdrage te leveren. Om in interactie te gaan op het platform (bijdragen, reageren, stemmen ...) heb je een account nodig. Hoe we met de data die we verzamelen omgaan lees je na in het privacy statement. Op deze pagina vind je de spelregels terug om een bijdrage in te dienen.
Die bijdragen zijn onderworpen aan een aantal regels zodat we het geheel open en constructief kunnen houden. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.
Regels:
- Bijdragen die niet over het project gaan, kunnen door de moderatoren geweigerd worden.
- Bijdragen die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend ... worden verwijderd door de moderator.
- Bijdragen die gericht zijn op personen (bijv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderator.
- We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (er is geen aannemelijke voornaam of naam ingegeven (bijv. X7zg3 of Darth Vader)) worden verwijderd door de moderator.
- De inhoud van bijdragen die auteursrechtelijk beschermd zijn, kunnen worden verwijderd door de moderator.
- Bijdragen die niet geformuleerd zijn in het Nederlands kunnen geweigerd worden.
- Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, kunnen verwijderd worden door de moderator.
Hoe passen we de regels toe?
- Nieuwe bijdragen: een nieuwe bijdrage verschijnt niet automatisch op het platform. Deze wordt éérst bekeken door een (team van) moderator(en). Daarom zal je jouw bijdrage niet onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan dit meer tijd in beslag nemen.
- Reacties: reacties verschijnen wel meteen op het platform, om inhoudelijk debat aan te moedigen. Reacties kunnen "gemeld worden als ongepast" door bezoekers van de website. Reacties kunnen door moderatoren verwijderd worden nadat ze online stonden.
- Je krijgt een bericht: wanneer je bijdrage behandeld is, of je reactie verwijderd wordt, krijg je via e-mail een bericht van de moderator. Je kan dan een nieuwe bijdrage indienen of reactie plaatsen, die wel voldoet aan de spelregels.
- Je toegang kan worden geblokkeerd: de moderatoren kunnen gebruikers, die bij herhaling de regels negeren, blokkeren zodat ze geen bijdragen meer kunnen leveren op het platform.