Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Spelregels tijdens de stemronde

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij mee wie volgend jaar het podium van de Parkconcerten siert.

Breng je stem uit!

Wat gebeurde er na de nominaties?

Het stadsbestuur bekeek alle ingediende voorstellen en selecteerde daaruit 50 artiesten. Van 4 tot en met 12 december vindt de stemronde plaats. Alle inwoners krijgen dan de kans om te stemmen op hun favoriete artiest in de lijst.

Waarom stemmen?

De Parkconcerten zijn een evenement voor elke Poperingenaar. Met jouw stem bepaal jij mee welke artiesten onze inwoners het liefst zien optreden tijdens de zomer.

Kan ik op meerdere kandidaten stemmen?

Ja, je kan op 3 kandidaten stemmen.

Kan ik mijn stem veranderen of ongedaan maken?

Je kan je stem niet ongedaan maken, maar je kan wel opnieuw stemmen. Dit doe je door opnieuw in te loggen en je stem opnieuw uitbrengen. De stemming wordt afgesloten op 13 december om 9 u. Indien je meerdere keren je stem uitbrengt, telt de meest recente stem.

Zijn de gekozen artiesten met de meeste stemmen bindend?

Als het financieel haalbaar is, probeert het stadsbestuur zeker de twee artiesten met de meeste stemmen te boeken.

Wie mag er online stemmen?

Zowel inwoners als passanten van Poperinge mogen online hun stem uitbrengen. Je moet dus niet in Poperinge wonen om je stem uit te brengen. We controleren wel dat je maar één keer je stem uitbrengt in de stemronde: on- of offline.

Wie mag er offline stemmen?

Je kan offline je stem uitbrengen via een stemformulier. Dat kan op vijf locaties:

 • dienst Cultuur, Grote Markt 1, Poperinge
 • Bibliotheek, Veurnestraat 71, Poperinge
 • Buurtsalon Roesbrugge, Prof. Rubbrechtstraat 97, Roesbrugge
 • Buurtsalon Watou, Winnezelestraat 18A, Watou
 • Buurtsalon Krombeke, Andreas Verbrigghestraat1, Krombeke (vanaf 23 oktober)

Je kan tijdens de openingsuren langskomen van 4 tot 12 december. Per persoon kan je maximaal één geldig formulier binnenbrengen. In de Buurtsalons kan je terecht tijdens de openingsuren van de uitleenpost van de bibliotheek.

Wanneer kan er gestemd worden?

De online stemming wordt afgesloten op 13 december om 9 u. ‘s ochtends. Offline stemmen kan tot en met 12 december.

Is elke stem evenveel waard?

Eén online en één offline stem zijn evenveel waard: deze worden bij elkaar opgeteld om tot een finale score te komen van de stemronde. Indien iemand on- en offline stemde, telt de offline stem.

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?

Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres. Om je stem offline uit te brengen dien je geen profiel aan te maken, maar dien je wel je gegevens op het stemformulier in te vullen.

Algemene spelregels van het online platform

Het doel van het online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven zich te informeren of om een bijdrage te leveren. Om in interactie te gaan op het platform (bijdragen, reageren, stemmen ...) heb je een account nodig. Hoe we met de data die we verzamelen omgaan lees je na in het privacy statement. Op deze pagina vind je de spelregels terug om een bijdrage in te dienen.

Die bijdragen zijn onderworpen aan een aantal regels zodat we het geheel open en constructief kunnen houden. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.

Regels:

 • Bijdragen die niet over het project gaan, kunnen door de moderatoren geweigerd worden.
 • Bijdragen die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend ... worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen die gericht zijn op personen (bijv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderator.
 • We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (er is geen aannemelijke voornaam of naam ingegeven (bijv. X7zg3 of Darth Vader)) worden verwijderd door de moderator.
 • De inhoud van bijdragen die auteursrechtelijk beschermd zijn, kunnen worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen die niet geformuleerd zijn in het Nederlands kunnen geweigerd worden.
 • Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, kunnen verwijderd worden door de moderator.

Hoe passen we de regels toe?

 • Nieuwe bijdragen: een nieuwe bijdrage verschijnt niet automatisch op het platform. Deze wordt éérst bekeken door een (team van) moderator(en). Daarom zal je jouw bijdrage niet onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan dit meer tijd in beslag nemen.
 • Reacties: reacties verschijnen wel meteen op het platform, om inhoudelijk debat aan te moedigen. Reacties kunnen "gemeld worden als ongepast" door bezoekers van de website. Reacties kunnen door moderatoren verwijderd worden nadat ze online stonden.
 • Je krijgt een bericht: wanneer je bijdrage behandeld is, of je reactie verwijderd wordt, krijg je via e-mail een bericht van de moderator. Je kan dan een nieuwe bijdrage indienen of reactie plaatsen, die wel voldoet aan de spelregels.
 • Je toegang kan worden geblokkeerd: de moderatoren kunnen gebruikers, die bij herhaling de regels negeren, blokkeren zodat ze geen bijdragen meer kunnen leveren op het platform.